Beste uitvaartverzekering 2019

Vergelijk de beste uitvaartverzekering van 2019

De beste uitvaartverzekering van 2019!

Door middel van een uitvaartverzekering verzekert u zich voor de kosten van uw begrafenis, crematie of compostering. Op het moment dat u komt te overlijden zat de verzekering uitkeren in Kapitaal of Natura. De vergelijking maak je bij ons!

Wij kunnen het ons voorstellen dat het voor u en uw nabestaande een geruststellend gevoel is als uw overlijden niet tot onverwachte hoge kosten lijdt. Uw nabestaande hoeven zich geen zorgen te maken dat u of zij voldoende spaargeld hebben.

Verschillende uitvaartverzekeringen

U kunt er voor kiezen om nabestaanden een bedrag te laten uitkeren, of de verzekeraar verleent diensten. Wij leggen uit welke veel voorkomende vormen van uitvaartverzekeringen er zijn. Het is ook mogelijk om te combineren.H

 • Kapitaalverzekering
  In het geval van overlijden krijgen uw nabestaande een bedrag uitgekeerd waarmee ze de door u, of hen georganiseerde uitvaart kunnen vergoeden. Het bedrag is afhankelijk van de door u gekozen premie en uitvaartverzekeraar.
 • Naturaverzekering
  Bij een naturaverzekering ontvangen de nabestaande geen geldbedrag, maar diensten die bij uw uitvaart nodig zijn. Er zijn vaak basis pakken beschikbaar welke u kunt aanvullen afhankelijk van uw wensen.
 • Koopsom uitvaartverzekering
  Er is ook een mogelijkheid om een koopsom uitvaartverzekering te gebruiken. Dit is een minder voorkomende keuze. Bij een koopsom legt u eenmalig geld in bij een uitvaartverzekeraar. Deze wordt uitgekeerd in het geval van overlijden.

Zijn alle kosten gedekt?

Het gebeurd wel een dat de verzekeraar niet alle kosten van de uitvaart dekt. Het is belangrijk dat uw nabestaanden hier niet achteraf achterkomen en dus zelf voor sommige kosten moeten opdraaien. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Hierin staat vaak welke kosten tot welke hoogte gedekt worden.

Aanpassen of annuleren?

Via de door u gekozen en vergeleken verzekeringsmaatschappij kunt u normaliter de premie of verzekering aanpassen. Dit kan vaak op ieder moment. Houdt er rekening mee dat ook de verzekeraar aanpassingen kan doen aan de verzekering.

Het fijne is dat U het recht heeft om binnen 30 dagen van een dergelijke wijziging de verzekering op te zeggen. Let op: U bent dan niet meer verzekerd. Mocht u een nieuwe uitvaartverzekering willen vergelijken kan dat via onze site. Als u geen nieuwe verzekering afsluit zullen u nabestaande voor de kosten opdraaien.

Mocht u de koopsom opzeggen krijg u een deel van het door u ingelegde bedrag uitgekeerd. Afhankelijk van hoeveel jaar u verzekerd bent.

Kan ik overstappen?

Het is niet mogelijk om een verzekeraar voor u de overstap te laten regelen. Als u wilt overstappen van uitvaartverzekering kun u uw bestaande contract opzeggen en via onze vergelijkingstool een nieuwe verzekering uitkiezen. Let wel op de bij het overstappen de premie vaak hoger wordt, u bent immers ouder dan wanneer u de voorgaande verzekering afsloot.

Het is belangrijk om in de polisvoorwaarden te controleren wanneer de uitvaartverzekeraar uitkeert. Het kan gebeuren dat een verzekeraar de voorwaarde stelt dat u minimaal 1 a 2 jaar premie moet betalen voor uitkering. Dit is een belangrijke afweging bij het overstappen.

Heb ik recht op belastingvrijstelling?

Als het te vergoedde bedrag van de uitvaartverzekering minder dan € 7033,- is, dan is het mogelijk om vrijstelling te krijgen over uw vermogensbelasting. Als de waarde van de verzekering hoger is rekent de volledige waarde mee in box 3.

De beste Uitvaartverzekering 2019 vergelijken!

Wilt u direct vergelijken welke verzekeraar voor 2019 voor u het beste is? Dat kan via de vergelijkingstool op onze website. U heeft hier de keuze tussen DELA, Yarden, Monuta, Nuvema en Ardanta.

Vergelijk alle uitvaartverzekeringen

Waarom uitvaartverzekering vergelijken?

Een crematie of begrafenis zijn vaak erg duur, gemiddeld ongeveer €8.00+. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorgt u er voor dat deze kosten gedekt worden na uw overlijden. Je kan hierbij de vanzelfsprekende kosten bedenken. Bijvoorbeeld de begeleiding van de uitvaart, de overledene overbrengen, plechtigheden, kist en bloemen. Ook kosten als de auto, en catering zijn vaak gedekt.

 • Door een uitvaartverzekering in 2019 te vergelijken en af te sluiten zorgt u er voor dat uw nabestaanden niet voor de kosten van uw uitvaart hoeven op te draaien. Dit geeft u en uw nabestaande een goed gevoel.
 • We vergissen ons vaak hoe veel energie en tijd het organiseren can een begrafenis of crematie kost. U kunt door het afsluiten en vergelijken van een uitvaartverzekering uw nabestaande de tijd geven om een verlies te verwerken.

In het kort is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten in 2019. U kunt door middel van een klein maanbedrag een fijn en waardige uitvaart geven aan uw nabestaande. Dit geeft rust voor uzelf en uw nabestaanden.