Hoe betaal je voor een begrafenis?

07 januari 2019
Verzekeringen, levensverzekeringen, uitvaartverzekering.

Holland Financial Center houdt zich aan strikte normen voor redactionele integriteit om u te helpen met beslissingen te nemen. Sommige van de producten die we aanbieden zijn van partners. Dit is hoe we geld verdienen.
De kosten van een begrafenis kunnen gemakkelijk duizenden dollars bedragen, waardoor onvoorbereide gezinnen geld moeten lenen om het te kunnen betalen. Het maken van verstandige beslissingen is moeilijk na een financiële tegenslag, maar vooral tijdens het verwerken van verdriet en verlies. Door nu te plannen, kunt u voorkomen dat uw dierbaren financiële pijn lijden nadat u weg bent.

Wij hebben voor u alle opties op een rij gezet.

1. Sluit een levensverzekering af

De verschillende levensverzekeringen die u kunt overwegen en het bedrag dat u afsluit, zijn afhankelijk van de behoeften van u en uw gezin. Als u een levensverzekering wilt afsluiten voor uw begrafenis, ongeacht wanneer u sterft, heeft u een langdurige verzekering nodig. Sommige levensverzekeraars adverteren met ‘kleine’ levensverzekeringen voor begrafenis of ‘uitvaart’-verzekering. Deze zijn vaak gericht op senioren. De nabestaande kan de uitbetaling echter voor alles gebruiken, dus de term levensverzekering is meer een marketingterm dan een echte productnaam.

De nationale gemiddelde kosten van een begrafenis zijn ongeveer €7.200,-  volgens uitvaartverzekeringnu.nl. U kunt de prijzen bij de uitvaartcentra bij u in de buurt vergelijken om te controleren hoeveel verzekeringsdekking u zou moeten afsluiten voor de volledige begrafeniskosten.

Een overlijdensrisicoverzekering is een goede keuze als u denkt dat u uiteindelijk genoeg geld opzij kunt zetten voor uw begrafenis. U sluit dan  alleen een levensverzekering af voor als u voor die tijd zou komen te overlijden. De looptijd dekt u gedurende een bepaalde periode, zoals 10, 20 of 30 jaar. De verzekeraar betaalt uw nabestaanden, zoals uw echtgenoot, als u binnen deze termijn overlijdt. De levensverzekering is op de lange termijn goedkoper en is voor de meeste mensen die hun gezin financieel willen beschermen de beste keuze. Het is belangrijk om een goede dekking te kiezen zodat je familie voldoende middelen heeft om eventuele schulden te betalen en je begrafeniskosten te dekken.

3. Betaal uw uitvaart vooruit

U kunt vooruitbetalen voor een begrafenis door geld te storten in een deposito die is ingesteld door een uitvaartverzekeraar. U werkt samen met de uitvaartorganisatie om alle details voor uw uitvaart voor te bereiden. Wees echter voorzichtig met deze aanpak. Uitvaartverzekeringnu.nl geeft aan dat een betrouwbare begrafenisonderneming een schriftelijk contract zal verstrekken waarin alle details worden vermeld, waaronder:

  • Geografische grenzen van het verzorgingsgebied van de begrafenisonderneming en wanneer een vooruitbetaalde overeenkomst kan worden overgedragen aan een rouwcentrum buiten het gebied.
  • Waar en hoe het geld dat u betaalt heeft zal worden gestort en wie eventueel belasting zal moeten betalen over inkomsten of rente die worden gegenereerd door het geïnvesteerde geld.
  • Of de prijzen van goederen en diensten gegarandeerd zijn en wie verantwoordelijk is voor extra kosten bij de begrafenis als de prijzen bijvoorbeeld zijn gestegen.
  • De voorwaarden waarin u een deposito contract kunt annuleren en hoeveel van het geld wordt terugbetaald.

4. Spaar voor je begrafenis

De organisatie uitvaartverzekeringnu.nl vraagt zich af of het verstandig is om vooruit te betalen voor een begrafenis. In plaats daarvan stelt het voor om een ​​bankrekening aan te vragen die “uitkeert bij overlijden” aan een nabestaande die u vertrouwt om de begrafenisorganisatie op zich te nemen. U kunt direct beginnen met geld sparen en als u genoeg heeft gespaard om de kosten van een begrafenis te dekken, kunt u de rente gebruiken om eventuele kostenstijgingen als gevolg van inflatie te dekken. U kunt altijd extra geld sparen als de rente laag blijft.

Dit betekent niet dat je de begrafenis niet zelf kunt plannen. Sterker nog, je zult je dierbaren heel wat moeilijke beslissingen en potentiële conflicten besparen als je zelf een begrafenisondernemer kiest en de organisatie van tevoren doet. Zorg ervoor dat je de details vastlegt en ze met familieleden deelt.

Ondertussen, ook al is uw overlijden waarschijnlijk nog vele jaren weg, maar u een levensverzekering wilt om een ​​financiële buffer voor uw gezin te creëren in het geval van u voortijdig overlijden, hou dan rekening met meer dan de kosten van een uitvaart. Overweeg alle uitgaven van je nabestaanden en hoeveel geld ze totaal nodig zullen hebben om rond te komen als je er niet meer bent. Het is belangrijk om rond te kijken en prijzen te vergelijken, dit kan op uitvaartverzekeringnu.nl of Holland Financial Center.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *