Keurmerk Uitvaartzorg – SKU

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Hét kwaliteitskeurmerk voor uitvaartondernemers

Het overlijden van een dierbare is voor velen een erg emotionele gebeurtenis. Een uitvaartondernemer helpt u bij het het verzorgen van de uitvaart op een respectvolle manier. Daarbij is het belangrijk dat u en uw naasten de ruimte krijgen van de uitvaartverzorger om het verlies te verwerken. Deze ruimte help U bij het rouwproces.

Het Keurmerk uitvaartzorg stelt verschillende kwaliteitseisen aan de uitvaartondernemer in Nederland. Alle keurmerkhouders zijn verplicht om zich aan de kwaliteitseisen te houden en de dienstverlening op een hoog niveau te houden.

Keurmerk Uitvaartzorg is vergelijkbaar met kwaliteit keurmerken in verschillende branches. Het prettige aan dit keurmerk is, is dat het herkenbaar is voor u als consument.

De intentie van het Keurmerk Uitvaartzorg

Keurmerk Uitvaartzorg maakt kwaliteit voor de consument inzichtelijk. Het feit dat een ondernemer gecertificeerd is door een onafhankelijke organisatie betekend dat je als consument gegarandeerd bent van een kwalitatieve uitvaartverzorger. Alle ondernemers worden bij aanmelding uitgebreid gecontroleerd op hun kwaliteit. Deze controle wordt vervolgens ieder jaar herhaald om de kwaliteit te waarborgen. Als u een uitvaart laat organiseren door een gecertificeerde ondernemer weet u zeker dat die uiterlijk een jaar geleden is gecontroleerd.

Het Keurmerk Uitvaartzorg heeft als doel de volgende belofte aan de consument waar te maken.

1. Altijd heldere afspraken over de uitvoering
Alle uitvaartverzorgers onder het keurmerk leggen gemaakte afspraken schriftelijk vast. Mochten de afspraken wijzigen zullen ze deze aanpassen. Op deze manier komt de consument nooit voor een verrassing te staan.

2. Een transparante offerte
Alle gemaakte kostenafspraken over de uitvaart worden schriftelijk vastgelegd door de uitvaartondernemer. Wederom inclusief eventuele aanpassingen en wijzigingen.

3. Een goede organisatie en uitvoer van de Uitvaart
De uitvaartverzorger zal altijd garanderen dat de gemaakte afspraken over de uitvaart correct uitgevoerd worden. Daarbij zal de uitvaartondernemer de gehele uitvaart vastleggen in een dossier.

4. Gecertificeerd personeel
Personeel in dienst van de uitvaartverzorger moet gekwalificeerd zijn. De uitvaartleider moet bijvoorbeeld jaarlijks 50 keurmerk punten behalen. Daarbij moet hij of zij in ieder geval jaarlijks 25 uitvaarten organiseren en uitvoeren in de laatste twee jaar. Op deze manier kunt u er van uit gaan een ervaren uitvaartleider te boeken.

5. Correcte klachten afhandeling
De uitvaartverzorger moet een vastgelegde klachten procedure in werking te hebben. Mocht een eventuele klacht niet tussen u en uw uitvaartverzorger opgelost kunnen worden kan de klacht in behandeling genomen worden voor de stichting klachteninstituut uitvaartwezen.

6. Onderzoeken naar klanttevredenheid
Alle keurmerkhouders moeten ieder jaar een klanttevredenheid onderzoek doen. Na aanleiding van de resultaten van dit jaarlijkse onderzoek zal uw uitvaartverzorger zijn of haar dienstverlening aanpassen.

Wat is een keurmerk?

De afbeelding van het keurmerk uitvaartzorg helpt u uitvaartverzorgers herkennen die gecertificeerd zijn. Ze kunnen het logo op hun website of ander reclame materiaal tonen. Alleen gecertificeerde uitvaartondernemers mogen het keurmerk dragen. U kunt altijd op de website van Keurmerk uitvaartzorg controleren of uw uitvaartverzorger gecertificeerd is.

logo stichting keurmerk uitvaartzorg verzekering

logo stichting keurmerk uitvaartzorg

De geschiedenis van de stichting

Het Keurmerk Uitvaartzorg is december 2006 opgericht om te zorgen voor betrouwbaarheid in de uitvaartbranche. De verenigingen; Vereniging van Ondernemingen in de Uitvaartbranche, de Nederlandse Unie van Erkende Uitvaartondernemingen en de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen hebben gezamenlijk de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg opgericht.

Om gebruik te kunnen maken van een gecertificeerde uitvaartverzorger is het prettig om door middel van een uitvaartverzekering u te garanderen van een uitvaartbudget.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *