Wat gebeurd er met uw schulden na overlijden?

Uw nabestaanden zijn verantwoordelijk voor uw schulden nadat u sterft. Anderen zijn misschien verantwoordelijk voor uw schulden als ze uw nalatenschap accepteren.

07 januari 2018
Levensverzekering, schulden aflossen, persoonlijke financiën, uitvaartverzekering.

Alle schuldeisers die je achterlaat als je overlijdt, kunnen je geld verhalen op je erfgenamen, als ze de erfenis accepteren. Veel mensen sluiten een levensverzekeringen af, niet alleen om iets achter te laten voor hun dierbaren, maar ook om ze te helpen bij eventuele schulden.

Uw schulden worden de verantwoordelijkheid van uw nabestaanden nadat u sterft. Je erfenis is alles wat je bezat op het moment van je overlijden. Het proces van het betalen van uw rekeningen en het verdelen van wat er nog over is, wordt vaak gedaan vastgelegd door een notaris.

De uitvoerder van uw nalatenschap, de persoon die verantwoordelijk is voor het omgaan met uw testament en erfenis na uw overlijden, zal uw vermogen gebruiken om uw schulden ​​te betalen. Dit kan het overboeken vanaf een bankrekening zijn of het verkopen van onroerend goed betekenen om het geld te krijgen. Als er niet genoeg geld is om je schulden te dekken, hebben schuldeisers meestal pech. Behalve als de nabestaande deze schulden ook accepteren.

Omstandigheden waarin anderen verantwoordelijk zijn

Echtgenoten en kinderen zijn in het algemeen verantwoordelijk voor het betalen van schulden als ze:

  • Onderdeel zijn van een afgesloten lening
  • Onderdeel zijn van een gezamenlijk rekening
  • In gemeenschap van goederen zijn getrouwd

Wat schuldeisers niet kunnen afnemen

Schuldeisers kunnen doorgaans niet achter uw pensioen- of levensverzekering aan. Die gaan naar de genoemde nabestaande en maken geen deel uit van het proces van erfenisverdeling.

Omdat uitbetalingen voor levensverzekeringen worden beschermd tegen schuldeisers, kunt u een contract opstellen om familieleden te beschermen die verantwoordelijk zijn voor uw schulden of om ervoor te zorgen dat u geld heeft om door te geven. Bovendien zijn uitbetalingen van levensverzekeringen meestal niet belastbaar.

Overlijdensrisicoverzekeringen, die voor een bepaald aan jaren uitkeert bij het overlijden, zijn geschikt voor de meeste mensen. Ze kosten vaak ook minder dan permanente levensverzekeringen. Een uitvaartverzekering kan helpen bij het creëren van eventuele kosten bij overlijden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *